Main Content

JOBBJAKTEN

"Jobbjakten" er en historiedrevet spillprototype utviklet for å gi unge migranter en oversikt over prosessen med å skaffe seg en jobb som ung i Norge. Spillet tar for seg tematikker som hvordan skaffe jobb, lese stillingsannonser, og arbeide på Rema 1000, som pleieassistent, og å søke opptak til høyere utdanning. Prototypen inneholder en rekke minispill, og er planlagt å inneholde en ordbok over arbeidsrettet språk og en oversikt over nyttige kulturelle innsikter, som viktigheten av sommerjobb og sosiale normer på en arbeidsplass. 

"Jobbjakten" er utviklet som en del av prosjektet LIM: Language, Integration, Media ved NTNU, støttet av Norges Forskningsråd. Flere fokusgruppeintervjuer og spilltester er gjennomført, og en artikkel med designprinsipper basert på dette er for tiden i fagfellevudering i et åpent tilgjengelig tidsskrift. Resultatene fra forskningen vil publiseres her når dette er tilgjengelig.

VANDRERE

Vandrere er et spill utviklet for å fremme tverrkulturelle møter, der elever i videregåendealder med og uten migrantbakgrunn kan bli kjent med hverandre og hverandres kultur på en morsom og engasjerende måte.

Du kan lese mer om Vandrere og prøve spillet her. 

JOBBJAKTEN

Jobbjakten er et spill utviklet for å lære arbeidsrettet språk, med unge elever med migrantbakgrunn som målgruppe.

FORSKNING OG  RESSURSER

Her kan du finne publisert forskning og relevante undervisningsressurser.    

KONTAKT 

Ta gjerne kontakt med daglig leder, Kristine Øygardslia: 

kristine<alfakrøll>oygardslia<dot>com